Logo

Platformbijeenkomst op 14 oktober over Sociaal domein en keteninformatisering

Op dinsdagmiddag 14 oktober organiseert het RHC Vecht en Venen een informatiebijeenkomst over

Keteninformatiesering en het Sociaal Domein

14 oktober 2014

Sprekers:

Boudien Glashouwer, Senior adviseur bij PBLQ en interim-hoofd Informatiebeveiligingsdienst (IBD) bij KING

Max Beekhuis, directeur Doxis

Doelgroep: Tactisch en strategisch niveau informatiebeheer en coördinatoren Sociaal Domein

In oktober 2013 heeft het RHC een eerste bijeenkomst georganiseert voor de ambtenaren op tactisch en strategisch niveau verantwoordelijk voor de gemeentelijke informatiehuishouding. De bijeenkomst is positief ontvangen en er werd aangegeven dat er interesse is voor een jaarlijkse bijeenkomst waarin de actuele en meest belangrijke ontwikkelingen besproken worden. Het RHC organiseert op 14 oktober 2014 een tweede informatiebijeenkomst.

Gemeenten participeren steeds vaker in allerlei samenwerkingsverbanden: bijv. omgevingsdiensten, veiligheidsregio’s, samenwerkingen o.g.v. het sociaal domein. Dit zijn geen incidenten; er is structureel iets aan de hand.

Voor de gemeenten vertaalt zich dit naar de vraag: hoe kan ik in een keten mijn verantwoordelijkheden als gemeente zo beleggen dat ik mijn informatie-/verantwoordingsrisico’s minimaliseer maar wel geniet van de voordelen van de keten? Participeren in een keten betekent niet dat je hele keten hoeft te beheersen.

De decentralisaties zijn dan een illustratie van dit vraagstuk. Vragen die aan de orde zullen komen: hoe stuur je hier op als gemeente? Wat betekent dit voor je organisatie? Wat moet er allemaal worden geregeld? We bespreken de do’s en don’ts.

Aanmelden voor de bijeenkomst kan via info(at)rhcvechtenvenen.nl. De bijeenkomst is voor ambtenaren van de deelnemende gemeenten en samenwerkende partners.