Logo

De beeldbank van het RHC Vecht en Venen is online!

Goed nieuws voor de liefhebbers van oude foto’s.  Een deel van onze fotocollectie is online te bekijken via onze gloednieuwe beeldbank. Vanaf nu  zijn de collecties van Abcoude en Weesp beschikbaar via onze website en Archieven.nl. Er zitten nog een paar kleine schoonheidsfoutjes in de vormgeving, maar die zullen we zo spoedig mogelijk verhelpen.

Via de beeldbank heeft u de mogelijkheid om te filteren per documenttype. Is de afbeelding b.v. een foto of een prentbriefkaart ? Of bent u juist op zoek naar een kaart of een prent?

Ook kunt u per gemeente en zelfs per plaats filteren.  De voormalige gemeente Abcoude bestond bijvoorbeeld uit de kernen Abcoude en Baambrugge. Maar ook foto’s uit Nigtevecht die zich in de collectie van Weesp bevinden, kunt u door middel van het filter ‘Plaats’ makkelijk selecteren.

De foto’s zijn voor eigen gebruik vrij te downloaden. Klik daarvoor op de tekst ‘Download dit bestand als jpg' onder aan het pop-up scherm. U kunt de foto bijvoorbeeld toevoegen aan uw eigen familiegeschiedenis. Wel stellen wij het zeer op prijs als u vermeldt dat de foto afkomstig is uit het RHC Vecht en Venen te Breukelen. Wilt u de foto gebruiken voor een (commerciële) publicatie, dan moet u contact opnemen met het RHC Vecht en Venen. 

Klik op onderstaande afbeelding om naar de beeldbank te gaan. 

beeldbank ONLINE