Gezocht voor tentoonstelling: alles over Kees de Tippelaar

Categorie: Stichtse Vecht
Gemaakt op zaterdag 29 september 2012 22:19
Gepubliceerd op zaterdag 29 september 2012 22:19
Geschreven door Petra Engelberts
Hits: 2690

Jaarlijks herdenkt Breukelen rond 3 oktober de geboortedag van zijn beroemdste inwoner: Leonard Corneille Dudok de Wit, oftewel ‘Kees de Tippelaar’ (1843-1913).

Ook dit jaar is er in ‘Boom en Bosch’ een herdenkingsbijeenkomst met defilé voor de jeugdige wandelaartjes en een lezing over een ‘Keesonderwerp’ voor alle geïnteresseerde inwoners. U kunt zich hier nog voor opgeven!

Volgend jaar is het zelfs een lustrumjaar (1843-2013) en dat is aanleiding voor de Commissie Jaarlijkse Herdenking L.C. Dudok de Wit om flink uit te pakken. Heel Breukelen zal de eerste twee weken van oktober 2013 in de sfeer van rond 1900 worden gebracht, de topjaren van Kees. Natuurlijk mag een tentoonstelling over deze bijzondere Breukelaar dan ook niet ontbreken en de voorbereidingen hiervoor zijn reeds gestart.

Nu is de tentoonstellingscommissie erg benieuwd naar alle mogelijke zaken met een relatie tot Kees de Tippelaar of de nationaal vermaarde Dudok de Wit wandelingen uit vroeger tijd. Heeft u misschien nog bijzondere medailles liggen of foto’s van de vroegere herdenkingen of het poffertjes eten? Wellicht heeft u zelfs voorwerpen in uw bezit uit het voormalige museum van Kees, die helaas kort na zijn overleden zijn geveild? Graag zouden wij daarover met u in contact komen!

Voor het (gratis) bijwonen van de bijeenkomst in Boom en Bosch (Markt 13, 3621 AB Breukelen) op zaterdagmiddag 6 oktober a.s. en voor uw eventuele bijdrage aan de herdenking 2013 kunt u contact opnemen met de secretaris van de herdenkingscommissie: J.L. Boonacker, tel.: 0346-264821, e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..