Online Museum De Bilt

Categorie: De Bilt
Gemaakt op woensdag 05 september 2018 07:35
Gepubliceerd op woensdag 05 september 2018 07:47
Geschreven door Virginia
Hits: 4624

Tijdens een druk bezochte presentatie in het gemeentehuis van De Bilt is op donderdag 30 augustus het Online Museum De Bilt gelanceerd. Het Online Museum De Bilt wil het culturele erfgoed van de gemeente bij elkaar brengen op één website. Het Online Museum laat objecten van culturele waarde zien die uit de Biltse woonkernen komen of daarmee te maken hebben. Die objecten komen soms van (ver) buiten de gemeentegrenzen. Het Online Museum streeft er naar steeds weer nieuw materiaal toe te voegen aan de inmiddels imposante collectie.

Het Online Museum wil ook nadrukkelijk de jeugd betrekken bij het project. Via de zoekterm 'onderwijs opdracht' komt men bij opdrachten, die gebruikt kunnen worden om de lokale historie aan de geschiedenislessen toe te voegen.

Het Online Museum is tot stand gekomen dankzij de samenwerking van het Regionaal Historisch Centrum Vecht en Venen te Breukelen, Stichting Kunst en Cultuur De Bilt, de Historische Vereniging Maartensdijk, de Biltse Historische Kring d'Oude School, Bibliotheek Idea Bilthoven en het Comité Open Monumentendag. Ook is er overleg geweest met de Universiteitsbibliotheek Utrecht (afd. Bijzonder Collecties), het Utrechts Archief en Landschap Erfgoed Utrecht. Dankzij de financiële steun van de gemeente De Bilt, de Rabobank, het Van Ewijckfonds en de Rotary De Bilt-Bilthoven kon het Online Museum de middelen bij elkaar krijgen om het Online Museum te realiseren.

Link naar Online Museum De Bilt hier.

taart online museum de bilt
Foto van de taart gemaakt ter gelegenheid van de lancering van het Online Museum De Bilt met een foto van de burgemeester Sjoerd Potters in de stijl van Van Gogh