Stichtse Vecht

Stichtse Vecht

De gemeente Stichtse Vecht is op 1 januari 2011 ontstaan door samenvoeging van de voormalige gemeenten Maarssen, Breukelen en Loenen. De gemeente heeft zo'n 63.000 inwoners. Stichtse Vecht ligt tussen de steden Amsterdam en Utrecht en telt een aantal kernen, veelal bestaand uit dorpen of buurtschappen.Lees meer >>
De Ronde Venen

De Ronde Venen

De Ronde Venen is op 1 januari 2011 ontstaan door de samenvoeging van de voormalige gemeenten Abcoude en De Ronde Venen. De gemeente telt bijna 43.000 inwoners en ligt op een steenworp afstand van Amsterdam, Schiphol en Utrecht. De belangrijkste woonkernen in de gemeente zijn de dorpen en buurtschappen Mijdrecht, Vinkeveen, Waverveen, Wilnis, Abcoude...Lees meer >>
De Bilt

De Bilt

De Bilt is een fusiegemeente die in 2001 is ontstaan na samenvoeging van de gemeenten Maartensdijk en De Bilt. Het gebied dankt zijn bestaan aan de grootschalige ontginningen van het waterrijke veen- en moerasgebied, die in de 12e eeuw zijn begonnen.Lees meer >>
Weesp

Weesp

De geschiedenis van Weesp gaat terug tot ver in de middeleeuwen. In het jaar 1156 komt de naam voor het eerst voor in een oorkonde van de bisschop van Utrecht. De naam “Weesp” betekent: “weide aan het water”. In 1355 krijgt Weesp van hertog Willem van Beieren stadsrechten. Het stadsrecht is één van de oudste archiefstukken van het gemeentearchief...Lees meer >>

 

Inzage bouwvergunningen Weesp

 

Coronamaatregelen
In verband met de huidige coronamaatregelen hanteren wij vanaf maandag 8 november 2021 de volgende richtlijnen tijdens een bezoek aan onze studiezaal:

  • Het dragen van een mondkapje is verplicht in alle publieke ruimtes. Denk hierbij aan de studiezaal, het auditorium, de tentoonstellingsruimte en de coffeecorner.
  • Wij vragen je anderhalve meter afstand te houden van elkaar en de medewerkers van het RHCVV.
  • Je hoeft voor bezoek aan onze studiezaal geen coronatoegangsbewijs te tonen.
  • Het blijft belangrijk je handen regelmatig te wassen met water en zeep. In ieder geval altijd voor het aanraken van de archiefstukken, voor gebruik van de apparatuur en telkens wanneer je terugkeert op de studiezaal.
  • Mocht je op de dag van de afspraak symptomen vertonen als neusverkoudheid, hoesten en/of koorts? Dan verzoeken wij je contact met ons op te nemen om de afspraak te verzetten.

Tijden
Inzage kan op afspraak op maandag- en woensdagochtend tussen 9:00 - 12:00 uur. Wij werken met tijdsloten van 09.00-10.00 uur en van 10.30 tot 11.30 uur. Wij sturen u na ontvangst van het ingevulde formulier (zie hieronder) een voorstel voor een afspraak.

Bouwdossiers (voormalige) gemeente Weesperkarspel
Een deel van het grondgebied van de gemeente Weesp behoorde t/m 1966 tot de gemeente Weesperkarspel. Deze gemeente is in dat jaar opgeheven waarna een deel bij de gemeente Weesp is gevoegd. De bouwplannen van huizen die op het grondgebied van de voormalige gemeente Weesperkarspel stonden berusten bij het Stadsarchief Amsterdam. Kijk hier voor meer informatie. 

Is mijn bouwdossier aanwezig?
Afhankelijk van het bouwjaar kunt u bepalen of uw bouwdossier bij het RHCVV aanwezig is of dat het bij de gemeente Weesp op te vragen is. Dit varieert per woonplaats. Klik hier voor een overzicht van de aanwezige bouwdossiers. Klik vervolgens hier om te zoeken op adres. De bouwdossiers zijn niet gedigitaliseerd, alleen fysiek in te zien op onze studiezaal in Weesp.

 

Aanvraagformulier

Let op! Alle velden met een * zijn verplicht in te vullen. Vult u niet alle verplichte velden in dan wordt het formulier niet verstuurd. Het formulier is succesvol verstuurd zodra u daarvan een bevestiging op het scherm én in uw email krijgt. Wij proberen u binnen vier werkdagen een antwoord te sturen.

Om RHC Vecht en Venen goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid.