Stichtse Vecht

Stichtse Vecht

De gemeente Stichtse Vecht is op 1 januari 2011 ontstaan door samenvoeging van de voormalige gemeenten Maarssen, Breukelen en Loenen. De gemeente heeft zo'n 63.000 inwoners. Stichtse Vecht ligt tussen de steden Amsterdam en Utrecht en telt een aantal kernen, veelal bestaand uit dorpen of buurtschappen.Lees meer >>
De Ronde Venen

De Ronde Venen

De Ronde Venen is op 1 januari 2011 ontstaan door de samenvoeging van de voormalige gemeenten Abcoude en De Ronde Venen. De gemeente telt bijna 43.000 inwoners en ligt op een steenworp afstand van Amsterdam, Schiphol en Utrecht. De belangrijkste woonkernen in de gemeente zijn de dorpen en buurtschappen Mijdrecht, Vinkeveen, Waverveen, Wilnis, Abcoude...Lees meer >>
De Bilt

De Bilt

De Bilt is een fusiegemeente die in 2001 is ontstaan na samenvoeging van de gemeenten Maartensdijk en De Bilt. Het gebied dankt zijn bestaan aan de grootschalige ontginningen van het waterrijke veen- en moerasgebied, die in de 12e eeuw zijn begonnen.Lees meer >>
Weesp

Weesp

De geschiedenis van Weesp gaat terug tot ver in de middeleeuwen. In het jaar 1156 komt de naam voor het eerst voor in een oorkonde van de bisschop van Utrecht. De naam “Weesp” betekent: “weide aan het water”. In 1355 krijgt Weesp van hertog Willem van Beieren stadsrechten. Het stadsrecht is één van de oudste archiefstukken van het gemeentearchief...Lees meer >>

Toon mij nieuws uit de gemeente:

Gratis training verhalen maken over Stelling en Waterlinie

V6

Het verhaal van Stelling en Waterlinie vertellen en vastleggen. Hoe pak je dat aan? In een gratis speciale schrijf- en interviewtraining delen experts hierover praktische tips. Deze training is bedoeld voor mensen die het verhaal over en rond het linielandschap van de Stelling en Waterlinie willen delen. Denk hierbij aan het interviewen van bijvoorbeeld iemand die nog op een fort heeft gewoond of een sluiswachter, beter bekend als ‘oral history’.

In deze gratis training komen onder meer de achtergrond en het nut van ‘oral history’ aan bod. Maar ook de manier waarop interviews het verleden tot leven kunnen wekken. Bovenal biedt de training praktische tips; over de eisen aan een goed verhaal tot het schrijven ervan. Van interviewtechnieken tot het inzetten van video om het verhaal te vertellen. Experts van UtrechtAltijd.nl en ifthenisnow.eu ondersteunen daarbij en helpen u om een bestaand of nieuw verhaal over de Waterlinie of Stelling te schrijven voor online publicatie. Het resultaat kan gedeeld worden via UtrechtAltijd.nl en ifthenisnow.eu. De training wordt gegeven door ervaren oral history-trainer Lian van der Zon.
 
Praktische informatie:
Wat: Schrijf- en interviewtraining voor Stelling en Waterlinie.
Wanneer: Zaterdag 20 mei van 9.30 tot 14.00 uur.
Waar: Fort bij Nigtevecht, Velterslaan 1, 1391 HV Abcoude.
 
De training wordt u gratis aangeboden door V6, UtrechtAltijd.nl en ifthenisnow.eu.
Maar let op: Het aantal deelnemers is beperkt en aanmelden is noodzakelijk. Dat kan via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 
De training is een initiatief van V6, dit initiatief staat voor vertellen, verhalen, verbinden, verdienen, vrijwilliger en (werk)verzetten. V6 wil het linielandschap van de Hollandse Waterline en de Stelling van Amsterdam tot leven wekken. Onder meer door via verhalen projecten te realiseren van en voor mensen met belangstelling voor het linielandschap. Samen met ifthenisnow.eu en UtrechtAltijd.nl biedt V6 deze praktische training gratis aan.

 

 

 

UtrechtAltijd.nl is een verhalenplatform dat de enorme rijkdom van het Utrechtse erfgoed zichtbaar maakt. Ifthenisnow.eu bundelt verhalen rond cultuur, erfgoed en toerisme.
 
V6 werkt verder samen met Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer, Documentatiecentrum Stelling van Amsterdam voor inhoudelijk advies, Stichting Liniebreed Ondernemen (SLO), Waternet, gemeente De Ronde Venen, gemeente Houten, Recreatie Midden-Nederland, de Polderwachter en vele andere verhalenvertellers. V6 wordt gefinancierd door de provincie Utrecht in het kader van het Programma Nieuwe Hollandse Waterlinie/Stelling van Amsterdam.

Om RHC Vecht en Venen goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid.